Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира началото на българското европредседателство, като подчерта,

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира началото на българското европредседателство, като подчерта,
Коментари Харесай

Йотова: Това са шест месеца много важни за страната

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява началото на българското европредседателство, като акцентира, че то стартира обикновено.

" Това са шест месеца доста значими за страната. Трябва да разбием стандартите, които България има на открито. Това и лека, и нелека задача. Трябва да се впрегнат всички национални старания ", сподели Йотова.По думите ѝ е обикновено да има и митинги, защото това е част от демокрацията.

" Трябва да ви кажа, че съвсем нямаше Среща на върха, в която се събират всички министър-председатели и президенти на страните членни, и Брюксел да не е окупиран от някакъв тип митинги. Във всички случаи те бяха основателни. Това е метод, когато се съберат европейските водачи хора, които считат, че са ощетени, да покажат своето мнение. Не мисля, че това би трябвало да се преекспонира, а по-скоро страната би трябвало да реагира на база национална политика и да откри решение на проблемите ", уточни Йотова.

По думите на президента няма връзка сред осъществените престъпни закононарушения в последните дни и началото на европредседателството. Според нея има възприятие на безотговорност в проведената престъпност и престъпните случаи са резултат от това.

" Такива убийства не могат да се извършат в страни, където има закони, а законите се съблюдават, има сериозна работа по разкриваемост на закононарушенията. Борбата против проведената престъпност у нас получи в последните два отчета на Европейска комисия по-добра оценка, само че не съм оптимист по какъв начин ще наподобява тази оценка в идващия отчет. За нас обаче е по-важно, че българските жители се усещат несигурни да вървят по улиците към този момент ", разяснява тя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР