Вицепрезидентът на SpaceX Ханс Кьонигсман заяви по време на международния

...
Вицепрезидентът на SpaceX Ханс Кьонигсман заяви по време на международния
Коментари Харесай

SpaceX възнамерява до края на годината да изстреля два пъти излитал в космоса бустер

Вицепрезидентът на SpaceX Ханс Кьонигсман съобщи по време на интернационалния конгрес по астронавтика, че до края на годината компанията за първи път ще изстреля ракетата Falcon 9 с към този момент два пъти летяла в космоса първа степен. В бъдеще SpaceX има намерение да употребява своите бустери по 10 пъти без промеждутъчен ремонт.

SpaceX възнамерява доста да понижи цената на извеждането на потребен товар в космоса посредством многократното потребление на първите степени на ракетите Falcon 9 и Falcon Heavy. Компанията следва този проект от 2015 година и стартира всеобщо да употребява бустерите на своите ракети от месец март 2017 година. Оттогава ракетните ускорители са употребявани наново 16 пъти. Но към този момент нито една първа степен не е употребена повече от два пъти.



Илън Мъск смята, че към този момент е насъбран задоволителен опит и са събрани задоволително данни, с цел да стартира многократното потребление на първите степени. В най-новата трансформация Falcon 9 Block 5 е модифицирана структурата на рамата, на която са закрепени ракетните мотори, което опростява тяхната диагностика. Подобрена е топлинната отбрана на бустерите и се употребява модернизиран метод за ръководство при кацането. Според SpaceX, новите първи степени към този момент могат да се употребяват 10 и повече пъти при минимална диагностика.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР