Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис заяви, че „безотговорният акт“ на

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис заяви, че „безотговорният акт“ на
Коментари Харесай

Камала Харис поиска нови правила в космоса, след като видя как Русия взриви стария си сателит

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис съобщи, че „ безотговорният акт “ на Русия, която предишния месец взриви един от старите си спътници в космоса, е посочил потребността по-стабилни световни старания за приемане на правила за държание в орбитата за отбрана на националната сигурност и защита на възходящата търговия, написа американската редакция на " Политико ".

„ Чрез взривяването на парчета в този безконтролен акт заплаши спътниците на други народи, както и астронавтите в Международната галактическа станция “, сподели Харис при свикването на учредителното съвещание на Националния галактически съвет под нейно управление.
свързани новини8023на 22.05.202013609на 28.11.2017
„ Трябва да пожелаваме отговорност от всички галактически народи “, добави тя. „ Трябва да разтеглим разпоредбите и нормите за сигурност и сигурност, за бистрота и съдействие, с цел да включим военна, комерсиална и гражданска галактическа активност “.

Призивите за повишение на сигурността на галактическите системи пристигнаха след дейностите на Русия, които съгласно изданието са изпратили хиляди парчета в галактическото пространство, които съставляват нови рискове във все по-натоварена ниска орбита на Земята.

Коментарите на Харис, първите й обществени забележки по въпроса след теста на 15 ноември, също бяха подчертани в новата „ рамка за галактически цели “, която тя разгласява в сряда преди съвещанието на съвета.

Той се ангажира да „ усъвършенства сигурността и устойчивостта на галактическите системи, които обезпечават или поддържат сериозна инфраструктура на Съединени американски щати от злонамерени действия и естествени рискове “.

Администрацията също по този начин даде обещание да „ увеличи сигурността и устойчивостта на галактическите системи, които обезпечават или поддържат сериозна инфраструктура на Съединени американски щати от злонамерени действия и естествени рискове “, съгласно документа, който цитира нуждата от „ укрепване на шерването на галактическата ситуационна информираност и координацията на галактическия трафик “.

Също в сряда президентът Джо Байдън подписа изпълнителна заповед за разширение на участието в галактическия съвет като част от напъните за потребление на галактическите технологии за прогрес в образованието по просвета и математика и за справяне с изменението на климата.

Органът на равнище кабинет, който е фокусиран върху националната сигурност, проучването на и търговията, към този момент ще включва и секретарите на образованието, труда, селското стопанство и вътрешните работи, дружно с националния консултант по климата.

Харис го назова „ най-големият и най-широкият галактически съвет в историята на нашата нация “, който „ отразява нашите необятни цели като администрация “.

Съветът беше възроден през 2017 година от тогавашния президент Доналд Тръмп след близо 25-годишно спиране. Председателствана от тогавашния вицепрезидент Майк Пенс, групата беше фокусна точка за серия от президентски наставления, в това число основаването на галактическите сили.

Харис обясни, че нейните цели за галактическото портфолио са да разшири STEM образованието и да донесе изгодите от на общностите, които не са обслужвани, в това число тези, които са най-засегнати от изменението на климата.

„ В момента нашата нация изостава, защото други развиват своята работна мощ в региона на STEM “, сподели тя в сряда. „ Нашата нация би трябвало да влага допълнително учени, повече инженери, повече програмисти “.

Тя също по този начин акцентира възходящата роля на спътниците в следенето на измененията в климата и даването на принадлежности за намаляване на вредите върху околната среда.

„ Днес този съвет ще се ангажира да направи тези данни по-достъпни за повече хора “, сподели Харис. „ И ние ще разтеглим световните партньорства, с цел да увеличим данните, които можем да събираме... Ние сме на прага на исторически промени в достъпа до и потреблението на – промени, които имат капацитета да донесат изгодите от на повече хора и общности от всеки път “, заключава новият политически документ на Белия дом.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР