Вицепрезидентът на Българския футболен съюз и отговорник за националните отбори

...
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз и отговорник за националните отбори
Коментари Харесай

Лечков: На мен не ми е приятно да получавам само негативи, без да имам вина

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз и отговорник за националните тимове Йордан Лечков приказва след днешния Изпълком и подадените оставки, както от президента Борислав Михайлов, по този начин и от треньора на отбора Красимир Балъков, оповестява Блиц.

``
реклама

Лечков беше претрупан със задачата да откри нов треньор за идващите срещи на националния тим освен за контролата с Хаити и евроквалификацията с Чехия, само че и за значимите баражи пред март, с който вероятно да си осигурим място на Евро 2020.

“Движим се по разпоредбите на УЕФА, има периоди. Не е елементарно, бързо се развиват събитията, доста са динамични. Отговарям по предписание за националните тимове, само че нямам време да намеря толкоз бързо нов треньор. Изразявам разочарованието, че се деля с следващото огромно име, мой другар, като треньор. Ще ми бъде доста мъчно за това малко време да намеря треньор, няма да е елементарно, само че искащи постоянно има. Опитахме се да бъдем търпеливи, само че за огромно страдание резултатите липсваха - освен като голове, само че и метод на игра, мотивация, предпочитание за игра и така нататък ”, изясни Лечков.

" Дайте ми опция, аз съм претрупан със задачата да намеря треньор. Всички в Изпълкома след президента си подадоха оставките. Обикновено всеки треньор си и два със собствен екип, тъй че през днешния ден няма по какъв начин да отговоря дали някой от щаба на Балъков ще остане или ще го наследи ", сподели още той.

" Аз съм от първия ден с господин Михайлов и когато стъпихме в служба, футболният съюз беше в обезверено положение във всяко едно отношение. Президентът към този момент е приказвал през днешния ден за това какъв брой сме постигнали, което по никакъв начин не е малко. Нека се даде еднакъв късмет на всички претенденти, които мислят, че биха се справили по-добре. Нека забележим дали някой въобще ще се кандидатира в тази тежка обстановка, да не би да се наложи отново ние да се връщаме. На мен не ми е прелестно, както на президента, да получавам единствено негативи, без да имам виновност. Все отново съм си построил име и известност и в чужбина ", добави Лечков.

" Съжалявам, че аз като Йордан Лечков съм толкоз сполучлив и в този момент ограбвам негативи. Кажете ми тъкмо каква е моята виновност за “краха ” на българския футбол - с наличие ли, с изявление ли? Говорим за вътрешното състезание ли, за националния тим ли? Винаги може да се усъвършенства положението на футбола, само че това не е единствено наше обвързване, тъй като БФС не създава футболистите. Ние нямаме един стадион, в случай че имахме естествен стадион, който не би разрешил такива неща да се случат, те нямаше да се случат.

Не бягаме от отговорност, подаваме си оставките. И даже по-късно отново съм претрупан със задача за новия треньор, само че не щеш ли не тичам от отговорност и ще довърша задачата. Ако желаех да тичам, щях да кажа, че си депозирам оставката и си отивам ", приключи вицепрезидентът на БФС.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР