Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов заяви, че не

...
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов заяви, че не
Коментари Харесай

Емо Костадинов: Не познавам Бербатов, знам го само като футболист

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов съобщи, че не познава като човек Димитър Бербатов, на който е взел участие по прехвърлянето от ЦСКА в Байер (Леверкузен) през 2001 година

Легендарният нападател се върна и към отнетия европейски лиценз на ЦСКА през 2008 година, когато Коща беше изпълнителен шеф на армейците.

" Явно екипът на Бербатов желае горещо да е фактор в българския футбол, само че още не му е пристигнало времето. Не познавам Бербатов като човек.

По мое време, преди години, той се наложи в мъжкия тим на ЦСКА. По мое време, като началник в клуба, стана прехвърлянето му в Германия, аз участвах при продажбата му в Байер. Така че – познавам качествата му на футболист, само че не и на човек.

Не знам дали и хората го познават изобщо отвън терена. Познавам обаче екипа на Бербатов. Това са доста амбициозни хора, които минават границата и дори стават нагли ", сподели Костадинов пред " Блиц ".

" За лиценза на ЦСКА ще кажа няколко неща. Имам поради за пролетта на 2008 година, когато аз бях изпълнителен шеф и ни лишиха европейския лиценз.

Бях доста упрекван за случилото се, негативизмът по мой адрес дори продължава и от някои до през днешния ден. И дано в този момент да кажа каква е истината.

Може би няма да назова точната сума, само че трябваше да бъдат платени към 300 000 или 320 000 евро. Имахме период от една седмица. В тази една седмица се случиха доста забавни неща.

Президентът на ЦСКА отиде в чужбина да гледа мач от Шампионската лига и ни увери, че всичко е наред. Аз и финансовият шеф се чудехме какво да вършим.

Получих оферти от хора да дадат пари, да оказват помощ на ЦСКА. Това бяха мои персонални другари, които не са се тупали по гърдите пред обществото, че са огромни цесекари.

Но в последна сметка не зависеше нищо от мен, а от президента на клуба. Това е най-лошото нещо, което ми се е случвало като футболен началник.

Беше тежко, тъй като ЦСКА притежаваше извънредно мощен тим. Балансиран, който завоюва с огромна преднина шампионската купа.

Разполагахме с доста мощни чужденци и с най-хубавите по това време български футболисти. Да не забравяме, че и законите бяха по-различни от днешните. Така че - не може да се прави някакъв обстоен паралел сред тогава и в този момент ", довери още героят от " Парк де Пренс ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР