Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Давид Давидов заяви, че

...
Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Давид Давидов заяви, че
Коментари Харесай

Федерацията по волейбол гневно: За цирка може публика, за во...

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Давид Давидов съобщи, че към момента няма формален отговор от управляващите на запитването за допускане на почитатели по време на международното състезание до 21 година Давидов е и ръководител на Организационния комитет на шампионата, който стартира в четвъртък с поделено домакинство сред България и Италия.

Волейболът упорства, че в Италия е позволено да влизат фенове на мачовете при наложително изискване: имунизационен документ, отрицателен PCR тест от последните 48 часа, антигенен тест от последните 48 часа, или документ за прекаран COVID-19. Организаторите са предложили да ползват ограничения, които не са наложителни за други сходни браншове, в които достъп на аудитория е позволен достъп.

" Заповедта на министъра на опазването на здравето лимитира всякаква аудитория при спортове в закрити спортни уреди - сподели Давидов. - Още преди да бъде издадена тази заповед започнахме да търсим контакт с нашите управляващи, поради извънредно значимото за българския спорт и българския волейбол събитие. Това е първо международно състезание за младежи, което се организира у нас и се надявахме, че ще получим малко по-специално внимание.

По време на извършените срещи направихме съответни оферти, по какъв начин да подкрепим напъните на управляващите да лимитират пандемията. Бяхме подготвени да работим при извънредно непоколебим надзор и да ограничим достъпа само до хора с ваксини, преболедували или разполагащи с негативен тест.

Искам да подчертая, че това не е наложително при визити в кино, спектакъл и даже цирк, където има опция да се употребяват 50 % от потенциала на съответното оборудване. Разчитахме, че на тези наши начинания ще бъде обърнато внимание и най-малкото ще получим отговор. В кръга на шегата, българските почитатели ще могат да гледат с тези документи националния тим на България единствено в Италия.

Нашето държавно управление твърди, че се пробва да насърчава имунизацията. За хората, минали през развой на имунизация би трябвало да имат достъп до събития, напълно блокирани все още. Надяваме се апелът ни да стигне до ръководещите. "
Координаторът на националните тимове Владимир Николов също изрази възмущението си:

" За следващ път нашият спорт е тотално неглижиран от хора, които настояват, че се интересуват от здравето ни - сподели легендата. - Нашето здраве, това е здравето на нашите деца. Здравето на нашите деца минава през придвижване и спорт. Какво по-хубаво от това нашите деца да могат да спортуват и тези хора, които са се ваксинирали, посочили са се виновни към личното си здраве и здравето на близките, да им се радват.

Още от началото на годината имаше неуместни обстановки, които всички знаем. Работещи МОЛ-ове, отворени големи магазини във време, когато залите не бяха. Сега изпадаме в сходна обстановка, която съгласно мен е неуместна. Абсурдно е спортът още веднъж да е оставен не на назад във времето, а отвън проектите. Смятам, че нашите деца заслужават по-добро и по-коректно отношение от нашите ръководещи. "
В същата обстановка е и тенис федерацията, която ще организира огромния интернационален шампионат Sofia Open от неделя в " Арена Армеец " пред празни трибуни, написа Dir.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР