Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че трябва да бъде намерена възможност

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че трябва да бъде намерена възможност
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Новото НС ще бъде свикано вероятно следващата седмица



Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че би трябвало да бъде открита опция за сформиране на държавно управление след извършените предварителни парламентарни избори на 2-ри октомври. 

По думите ѝ според периодите в Конституцията президентът Румен Радев ще реши по кое време да свика Народното събрание и че евентуално това ще стане идната седмица .

Относно публикуваната през вчерашния ден позиция, че президентът не се причислява към цялостния текст на декларацията, призната от някои страни в Източна Европа, във връзка с участието на Украйна в НАТО, Йотова разяснява:

" Няма да приказвам от името на президента. Моето персонално мнение е – още в самото начало сме изразили още 2008 година с декларацията, че един ден Украйна ще бъде част от евро-атлантическия алианс. Не одобрявам подобен сериозен въпрос да се взема решение от една група страни в Европейски Съюз. Винаги съм била срещу политиката на груповщината в границите на Европейски Съюз ".

Вицепрезидентът взе участие в церемонията по връчване на премиите в десетото издание на националния конкурс " Кмет на годината ".

Интервюто с Илияна Йотова можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР