Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи наградите на отличените участници във второто

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи наградите на отличените участници във второто
Коментари Харесай

Специална награда на името на доц. д-р Вероника Вълканова връчиха във Велики Преслав

Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи премиите на отличените участници във второто издание на Международен културен конгрес “Велики Преслав-история на цялостен един народ ”. Основната цел на форума е разпространение и одобряване културно-историческото завещание на България и приноса ни за развиването на европейската и международна просвета.

„ Конкурсът на инициативния комитет и на децата увлече връстниците им от съботно-неделните учебни заведения – по този начин естествено се свързват българските деца у нас и по света, дружно пишат, рисуват и черпят ентусиазъм от нашата, обща история “, означи Илияна Йотова, като цитира думи от част от есетата: „ Само обединени ние, българите, можем да бъдем велики като предците ни. “

Вицепрезидентът благодари на инициативния комитет и на всички съпричастни към провеждането на културния конгрес. Илияна Йотова удостои Основно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ с плакет на вицепрезидента, тъй като концепцията за състезанието за възхвала на хилядолетната българска история, книжовност и просвета се ражда през 2017 година и е на тогавашния 3 А клас и госпожа Славка Савова.



Тази година в надпреварата се включиха над 430 деца и възпитаници от 6 до 19 години с литературно творчество и художествени произведения, като 100 от тях бяха отличени. 

Те бяха оценени от комисия, отпред с проф. Евгений Сачев и членове професорите Веселин Панайотов, и Валери Чакалов, доцент Валентин Кулев, Женя Железова, Румяна Митева и шефа на Археологическия музей Пламен Славов.

Наградите в избраните три възрастови групи са грамота и орден или статуетка, парична премия, книги. Наградените произведения ще вземат участие в открита галерия. Ще бъде публикуван диск и сборник с творби, които ще бъдат предоставени на българските учебни заведения у нас и в чужбина.

Към наградите тази година има парична премия и специфични оценки, учредени на името на доцент доктор Вероника Вълканова от нейни другари и сътрудници.

 Доц. доктор Вероника Вълканова е български възпитател, психолог и учител, създател на десетки изявления у нас и в чужбина и един от основателите на специалността Педагогика на всеобщата и художествената комуникация във ФНОИ на СУ „ Св. Кл. Охридски “. На името на доцент Вълканова е учредена и  годишна стипендия, която се дава за високи достижения и отличен триумф на студенти от специалността.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР