Вицепрезидентът Илияна Йотова откри днес Международен младежки семинар под мотото

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова откри днес Международен младежки семинар под мотото
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри младежки семинар Европа: Презареждане

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри през днешния ден Международен юношески семинар под мотото " Европа: Презареждане ". Тя акцентира, че с доста старания България е съумяла не просто да стартира тематиката за присъединението на Западните Балкани и да я наложи в европейския дневен ред, само че и да помогне да се създаде цялостна европейска тактика за това - по какъв начин ще се уголемява Европа, до каква степен и с кои страни.

 © Българска телеграфна агенция
Пред младежите от разнообразни европейски страни Илияна Йотова показа визията си за бъдещето на обединена Европа. Каза им, че точно те са най-голямото предизвикателство и по едно и също време с това най-голямата вероятност пред Европейски Съюз.
Точно от вас зависи по какъв начин и каква Европа ще имаме от тук нататък и дали ние, предходното потомство, изобщо ще можем да ви убедим за това, че има смисъл от развиването на европейския план.
Илияна Йотова уточни, че за нея като персона и политик не съществува спор " Не Европа ". Тя дефинира като фактически огромна заслуга на българското председателство връщането на тематиката за бъдещето на Западните Балкани в европейския дневен ред.
Този триумф ще бъде още по-голям, в случай че на срещата на върха на 17 май в София към този момент разполагаме и с пътна карта и по-голяма конкретика по кое време, по какъв начин и с кои страни ще се извърши това уголемение.
Сред засегнатите от вицепрезидента тематики бяха също Брекзит, отстояването на политиката по доближаване в идната многогодишна финансова рамка, сигурността, проблемите с бежанците и миграцията, битката против тероризма, Лисабонския контракт и европейската защита.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР