Вицепрезидентът Илияна Йотова критикува остро Продължаваме промяната (ПП) по повод

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова критикува остро Продължаваме промяната (ПП) по повод
Коментари Харесай

Вицепрезидентът видя в записите на ПП опит да бъде завладяна страната

Вицепрезидентът Илияна Йотова подлага на критика остро " Продължаваме промяната " (ПП) във връзка публикуваните в петък записи от Националния съвет на партията. Те са оставили усещане в нея, че се готви " скрит план против българската държавност ", който ще бъде осъществен както във вътрешнополитически проект, по този начин и във външен.

" Големият отсъстващ от това, което чухме и прочетохме са българските жители. Там (в записите) не се приказва за бюджет, не се приказва за приходи, за инфлация - там се приказва по какъв начин би трябвало да бъде превзета страната ", сподели тя пред публицисти.

По думите ѝ, в този момент доста деликатно би трябвало да бъдат оценени посланията на съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев.

" По невиждан метод са забъркани имената на водещи европейски политици. Руши се държавността по невиждан метод. Какво значи да уволниш законно или нелегално с кървави подписи на министри от в този момент? Да обсъждаш по този безпардонен метод президентската институция? ", възмути се тя.

Йотова съобщи, че е вярвала в концепцията на Николай Денков и Мария Габриел за държавно управление на ротационен принцип, само че се оказало, че това било " единствено фасадата, зад която са се скрили тези същински планове ".

Тя не се ангажира да каже какъв тъкмо ще бъде резултатът след публикуваните записи, само че позволи, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ може да са " толкоз обвързани по сред си " и в последна сметка да създадат кабинет " непременно ".

Междувременно обаче президентската институция продължава да се бави с връчването на втория мандат за сформиране на кабинет. Вицепрезидентът отбрани президента, като сподели, че той " доста прецизно съблюдава конституционната процедура " и по кое време и по какъв начин ще даде мандата е напълно в неговите пълномощия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР