Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на празника на 134 Средно

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на празника на 134 Средно
Коментари Харесай

Илияна Йотова беше гост на празника на 134 Средно училище „Димчо Дебелянов“

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше посетител на празника на 134 Средно учебно заведение „ Димчо Дебелянов “ в София. Училището празнува няколко годишнини – 130 години от основаването, 110 години от построяването на актуалната постройка, 65 години под името Димчо Дебелянов, 30 години проучване на иврит, оповестяват от прессекретариата на президента.

„ Средно учебно заведение „ Димчо Дебелянов “ е здрав нравствен мост сред предишното, сегашното и бъдещето. Тук с изключение на на познания, децата се учат на почитание, приемливост, опознават културата на други етнически общности, учат се да бъдат положителни хора “, съобщи в приветствието си вицепрезидентът. Тя акцентира, че в днешното време на отчуждение и отказване би трябвало да се борим непрекъснато за приемливост и любов посред ни. Илияна Йотова напомни, че през 2023 година се навършват 80 години от спасяването на българските евреи.

„ Вие развивате учебното заведение по този начин, че да притегляте интереса на доста възпитаници. Освен че обучавате и възпитавате, вие не спирате да развивате и себе си, с цел да отговаряте на условията на модерното време “, обърна се Йотова към учителите.

Учениците вицепрезидентът поздрави с думите: Никога не забравяйте своето учебно заведение, което разтвори пред вас огромната книга на знанието, построи фантазиите ви, даде ви скъпи уроци и другарства. Бъдете почтени за вашия патрон Димчо Дебелянов – невероятна персона в българската история, един от най-нежните ни поети.

Почетния знак на президента Румен Радев връчи вицепрезидентът на 134 СУ „ Димчо Дебелянов “. На шефа Весела Палдъмова – Ковачева Илияна Йотова подари особено направения знак за проведения от Йотова Международен конгрес за кирилицата – буквата „ Б “ като България, благодаря, будител. Знакът е дело на проф. Кирил Гогов – създател на герба на Република България.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР