Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че наематели и концесионери на плажове

...
Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че наематели и концесионери на плажове
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Наематели на плажове клатят държавата през туризма

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че наематели и концесионери на плажове " клатят страната през туризма ", изброи част от тях и съобщи, че се надява договорите с тях да бъдат развалени, тъй като в този момент страната правела тези хора " назначени печеливши ".

" Сега ще ви кажа кой клати страната през туризма. Наематели и концесионери на плажове: Слънчев бряг-север – Маджо; Слънчев бряг-централен – братя Маргини; Слънчев бряг-юг – () Радо Слънцето; Свети влас – там са, хайде, братя Диневи, те са си местни; Обзор – плаж Север – братя Маргини; Поморие-изток – Радо Слънцето; Поморие-юг – братя Маргини, Поморие-централен – Маргините, Бургас – Северен плаж – Маргините. С такова систематизиране на наемателите на плажовете, какъв туризъм можем да чакаме ", попита Симеонов в утринния блок на " Нова телевизия ".

Попитан дали има поддръжката на премиера и на министъра на туризма по тези въпроси, той съобщи, че това била ежедневна работа, за която янмало потребност да се питат един различен. На въпрос ще се скапват ли концесии на плажове на тази база, той съобщи: " Надявам се да се стигне до там.

" Не е обикновено да даваш концесия за 20 години. Ние просто ги вършим назначени печеливши ", съобщи Валери Симеонов. Той разяснява митинга на работещи в Слънчев бряг против последните му акции против шума в нощните заведения. Протестиращите през вчерашния ден скандираха " Бойко, стой Валери ".

" Няма по какъв начин Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и единият, и другият съблюдават закона ", отговори Симеонов. По думите му митингът показвал недоумение по какъв начин действа страната, а участниците в него стачкуват против закона.

" Моята поява не е форма на търсене на някакво средство за повишение на адреналина в почивните ми дни. Моето наличие там е, тъй като има едни наложени рецидивисти в целия този развой на тормоз на почиващите в Слънчев бряг. Рецидивисти, по отношение на които за жалост институциите вследствие на не изключително положителното законодателство, не могат да приложат последна мярка и да реализират резултат ", съобщи Симеонов. Същевременно обаче даде образци, че институциите работели. " Нито е дърпал шалтери Симеонов, нито е виждал този диджей, който се оплакваше ", добави той и изясни,ч е в бар " Оксижен " ставало въпрос за над 20 предупредителни протокола и над 18 акта, които не се съблюдават.

" Исках да потвърдя, че когато страната и общината са на една позиция, то няма кой да им се опълчи. Ние направихме тъкмо такова показно. Показахме, че образувани с десетилетия незаконни взаимоотношения и връзки могат да бъдат раздрани ", счита още вицепремиерът за акциите си.
Симеонов изброи няколко заведения в Слънчев бряг. " Те считат, че всичко им е разрешено, защото имат избрани евентуално връзки с високи етажи на властта и тьй като зад тях стои една паметна фигура – Радо Слънцето ", съобщи още вицепремиерът. По думите му институциите не успявали да затворят тези заведения, тъй като имало тежка процедура.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР