Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата

...
Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата
Коментари Харесай

НСТС единодушно отхвърли законопроекта за изменение и допълнение на КСО

Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила, който е ръководител на НСТС, заяви след края на съвещанието му, че съветът единомислещо е отхвърлил законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване /КСО/, импортиран от Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила, Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила и група народни представители заради несъответственост с настоящата Наредба за обществено обезпечаване и основаването на неравнопоставеност сред родителите и децата на починали военнослужещи и останалите служащи и чиновници.

С измененията в КСО се предлага родител на умрял военнослужещ по време на задача зад граница да получава пенсия. Промяната се отнася до родителите на 23-ма военни, починали в Ирак и Камбоджа. Не е бил реализират и консенсус по плана на разпореждане на Министерски съвет за изменение и допълнение на Правилника за използване на Закона трудовата миграция и трудовата подвижност, с които се цели облекчаването на режима за "синя карта ", както и на режима прекосяване от регистрационен към позволителен режим на работа на сезонни служащи и чиновници.

Няма консенсус и по плана на разпореждане на Министерски съвет за приемане на Наредба за типа и условията за основаването и съхраняването на електронни документи в трудовото досие на служащия или служителя, макар че всички обществени сътрудници са единомислещи, че това е прогресивна и потребна мярка, обвързвана със основаването на електронна работна документи на служащите и чиновниците към работодателя, както и опцията за електронна обработка и придвижване на документите, разяснява вицепремиерът. Той посочи, че главното разминаване е било по позицията за основаването във всяка компания от работодателя на условия за достъп до системата, както и за подаване на данни за тези документи.

Социалният министър Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила подсети, за претекстовете за предложенията за промени в Правилника за използване на Закона трудовата миграция и трудовата подвижност. С предлаганите промени се регламентират се наредбите по ускорената процедура за даване на решение по отношение на издаване на позволение за сезонен служащ, който най-малко един път е работил на територията на България като подобен през последните 5 години. Регламентира се процедурата за случаите, когато сезонният служащ продължава да работи при същия шеф след приключване на периода на регистрацията на сезонната претовареност, при което се минава към позволителен режим до 9 месеца. Урежда се и процедурата за случаите, в които след приключване на периода на регистрацията на сезонната претовареност сезонният служащ продължава да работи при различен шеф, при което се минава към позволителен режим до 9 месеца. Отпада условието работодателят да показа доказателства за осъществяването на авансово изследване на пазара на труда (т.нар. "пазарен тест ") при кандидатстване за синя карта на Европейски Съюз, планува се и завишаване на квотите за наемане на служащи от трети страни от 10 на двадесет %, а за дребните и междинни предприятия от 10 на 35 %. Част от измененията е планувано да влязат в действие от 23 май, когато влизат в действие и измененията в закона, а друга част - с обнародването на промените.

По тематиката за плана на разпореждане на Министерски съвет за приемане на Наредба за типа и условията за основаването и съхраняването на електронни документи в трудовото досие на служащия или служителя, министър Петков посочи, че на съвещанието не е било постигано единодушие за вдишване от работодателите на разноските, свързани с устройствата за достъп до осведомителната система, основана от работодателите, и възнаграждение на наем на интернет, в случай че подобен е нужен за достъп до тази система, както предлага КНСБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР