Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата

...
Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата
Коментари Харесай

Валери Симеонов продължава да настоява за разрешаване на пушеното в обособени помещения

Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила заяви пред публицисти в Министерски съвет, че се надява още тази седмица да бъдат внeсeни през депутати в Народно събрание предложенията за промени в Закона за здравето за връщане на режима за разрешаване на приложимост на цигари в обособени пространства, главно в заведенията за хранене и развлечения.

Днес ще бъдат разисквани няколко законопроекта на групата на "Обединени патриоти " и според от резултата може да бъдат импортирани няколко законопроекта още на следващия ден, добави той след съвещанието на НСТС. В отговор на въпрос Симеонов сподели, че чака сериозна парламентарна поддръжка за предлагането, тъй като законопроектът дава отговор на упованията на обществото и би въвел естетика и правдивост при спазването и използването на закона, а не двуличие и лицемерие, както е в този момент. Очаквам от хора със съвест да гласоподават в поддръжка на този законопроект, отговори вицепремиерът на въпрос от кои партии чака поддръжка и посочи, че той е потребен освен за туристическия отрасъл, само че и за непушачи като него.

Вицепремиерът осведоми също и, че на страницата на Министерски съвет е оповестен законопроектът за вредата от шума, направен от Министерство на здравеопазването, като означи, че има още една седмица за мнения по него. Дали ще има нощни заведения, които шумят непозволено, ще зависи от това дали законопроектът ще бъде признат или не, добави Симеонов. Във връзка с инспекциите за шума Симеонов заяви, че това лято щабовете ще продължат да работят и добави, че ще управлява активността им във Варна и в Бургас.

Другият законопроект, който ще бъде импортиран в Народно събрание също през депутати, е обвързван рестриктивните мерки на рекламата на хазартните игри и залаганията. По тематиката за днешния митинг на миньорите вицепремиерът изрази персонално мнение, съгласно което "не е работа на миньорите да се занимават с цената на въглищата ". По думите му в пълномощията на синдикатите е да имат искания за изискванията на труд, заплащането и по въпроси, свързани със отбраната на ползите на служащите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР