Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата

...
Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата
Коментари Харесай

Валери Симеонов: 841 лица без адресна регистрация са установени в ромската махала в Асеновград

Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила взе участие в кръгла маса в Асеновград, проведена от кмета на Общината Емил Караиванов, на която участват и представители на протестиращите против насилието над деца и треньори от тима по кану-каяк в Асеновград в региона на язовир „ 40-те извора “.

На нея Симеонов регистрира направеното досега от страната. Вицепремиерът изясни пред присъстващите, че дейностите на страната не са спрели и към днешна дата поетите ангажимент на първата среща с протестиращите се извършват. Той изясни, че е засилено полицейското наличие в ромската махала - кв. "Лозница " в Асеновград и са подхванати незабавни ограничения във връзка с нелегално пребиваващите лица.

Валери Симеонов добави, че досега са открити 11 нелегално пребиваващи лица, установени са 17 противозаконни постройки, за чието унищожаване към този момент се подхванати дейности. 841 лица без адресна регистрация са открити сега в квартала. "В програмата на актуалната коалиция 2017-2021 година се планува обществени помощи да бъдат давани против претовареност ", уточни Валери Симеонов и добави, че този развой ще бъде прецизно следен.

Вицепремиерът разяснява и отправените заканите по интернет към родителите и младите спортисти, пострадали при случая в края на юни и съобщи, че сигналите се ревизират и се търсят причинителите. По думите му още от на следващия ден тренировките на тима по кану-каяк ще се организират в наличието на униформени, с цел да се обезпечи естественото им протичане, като това е в съгласие с основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов по време на днешната среща с протестиращите в Министерски съвет. По думите на Симеонов в региона на язовир "40 извора ", където стана нападението над спортисти, ще бъдат поставени спомагателни табели указващи, че къпането във водоема е неразрешено. Ще бъде засилено и наблюдението върху това възбраната да се съблюдава.

Вицепремиерът прикани за прекратяване на митингите за 14 дни, когато той персонално още веднъж ще рапортува пред протестиращите какво от поетите задължения се извършва от държавното управление. Той посочи че митингите са свързани с доста разноски на Министерство на вътрешните работи - десетки хиляди левове и би трябвало да бъдат прекъснати. "Запазете си готовността и в случай че разберете, че не се прави работа, започнете още веднъж ", сподели още Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР