Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че промените в закона, които връщат

...
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че промените в закона, които връщат
Коментари Харесай

Симеонов очаква сериозна подкрепа от депутатите за това отново да се пуши в заведенията

Вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че измененията в закона, които връщат опцията за пушене в обособени пространства в заведенията, ще бъдат импортирани в Народното събрание и чака поддръжка от депутатите.
 Борисов: ГЕРБ няма да поддържа концепцията на Симеонов в заведенията отново да се пуши  Да се пуши още веднъж в заведенията, в обособени пространства, желае Валери Симеонов
Изявлението му пристигна, откакто министър председателят Бойко Борисов сподели, че ГЕРБ няма да поддържа такива промени.

„ Очаквам сериозна парламентарна поддръжка, защото импортираният законопроект дава отговор на упованията на обществото. И би въвел естетика и правдивост при спазването и използването на закона, а не двуличие и лицемерие, както е в този момент. Очаквам поддръжка от хора със съвест да гласоподават в поддръжка на този законопроект, защото той е потребен освен за туристическия отрасъл, а и за непушачи като мен “, разяснява Симеонов след края на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие, представен от БГНЕС.

По отношение на това дали това лято още веднъж ще се повтори казусът с шума от откритите заведения по морето, вицепремиерът сподели, че зависи от това дали ще бъде признат законопроектът.

Той акцентира, че не се ангажира с нови инспекции за шума в заведенията, тъй като си има органи, които да се грижат за това.

Валери Симеонов разяснява и тактиката за демографската рецесия. По думите му такава е проета преди две държавни управления, само че не дава резултати. 

„ Имаме нова създадена тактика, която следва да бъде призната. Но тук не става въпрос за тактика, а става въпрос за на практика дейности. Това държавно управление за миналите 10 месеца е подхванало доста повече дейности, в сравнение с всички държавни управления за миналите 30 години. Една от главните насоки за решаването на демографската рецесия е посредством привличане на наши сънародници с български генезис от трети страни. В това отношение знаете, че имаме триумфи. Ние облекчихме сезонната претовареност, облекчихме изискванията за „ синя карта “, премахнахме всевъзможни ограничавания за лица от трети страни с български генезис “, сподели Симеонов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР