Вицепремиерът Валери Симеонов коментира обидното си изказване по адрес на

...
Вицепремиерът Валери Симеонов коментира обидното си изказване по адрес на
Коментари Харесай

Симеонов за децата с увреждания: Истината боли, но не се отказвам от думите си

Вицепремиерът Валери Симеонов разяснява обидното си изявление по адрес на децата с увреждания и протестиращите им майки. " Истината боли, само че не се отхвърлям от нито една своя дума ", написа той в обществената мрежа Фейсбук.

Припомняме, че той назова майките на деца с увреждания " кресливи дами ", а децата - " сякаш заболели ". Тези избрания възмутиха обществото. Майките желаеха оставката на Симеонов, а министър председателят Бойко Борисов се извини за думите му от името на държавното управление. Но не заприказва за освобождението му от поста.

" Отново поредна акция, предизвикана от извадена от подтекст фраза на мое изявление. Този път в едно компрометирано, неотдавна разобличено в операции и неистини телевизионно предаване.

За всички превъзбудени, само че непрочели изявлението ми, медии, отпущам истинския текст:

„ Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях. “ ", написа Симеонов.

" Смисълът на изявлението ми е, че с децата инвалиди се спекулира, даже и откакто държавното управление одобри законопроект и удовлетвори всички претенции на майките. Очевидно в тази ситуация става въпрос за политическа акция.

Маските паднаха, в общ хор реват Българска социалистическа партия, АТАКА, някои водачи на митинга на майките и всевъзможни политически маргинали.

А на всички превъзбудени по тематиката, желая да кажа, че в фамилията си имам човек с тежка неработоспособност, за който полагам старание, само че който в никакъв случай няма да изкарам на показ, с цел да реализира политическа цел (сваляне на правителството).

Знам, че истината боли, само че не се отхвърлям от нито една своя дума ", добави той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР