Вицепремиерът Валери Симеонов изрази недоволството си от обявените резултати от

...
Вицепремиерът Валери Симеонов изрази недоволството си от обявените резултати от
Коментари Харесай

Симеонов избухна: Бардаците в Слънчев бряг получиха поредната министерска подкрепа

Вицепремиерът Валери Симеонов изрази недоволството си от оповестените резултати от инспекцията на Дирекцията за народен и строителен надзор (ДНСК) на преместваемите обекти в Слънчев бряг.

От тях се схваща, че общо 32 сходни обекта са сложени върху плажната линия в комплекса Слънчев бряг, без да са планувани или са в противоречие с утвърдената от министъра на туризма скица и са без позволения за слагане от основния проектант на община Несебър.

Преместваемите обекти в този курорт са обект на противоборство това лято сред отрасловия министър Николина Ангелкова и Валери Симеонов.

" За мое огромно страдание и мин. Нанков се подреди до мин. Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България. В петък от Бургас той разгласи заведенията от Южния плаж на Слънчев бряг за законни. Въпреки причините в сигнала, който му изпратих и резултатите от инспекцията на ДНСК и община Несебър. Същите изрично потвърдиха противоположното: че " Спалнята ", " Единият ", " Какаовият плаж ", " Кубинката " и ресторант " Морето " са противозаконни. Известните с пласмента на опиати, проституция и наднормен звук бардаци получиха следващата министерска поддръжка ", написа в профила си във Фейсбук Валери Симеонов.

По думите му районният министър Николай Нанков " е присъединил на задна скорост " и към този момент не се произнася изрично по законността на въпросните преместваеми обекти, които Симеонов оприличи на молове на плажа.

" Сега към този момент се приказва, че заведенията отговаряли на схемата за слагане, подписана от мин. Ангелкова (заради което съм алармирал прокуратурата, т.к. е в нарушаване на Закон за устройство на територията и наредбата на община Несебър) и че имали позволения за слагане от гл. проектант на община Несебър (издадени също в прорез с нормативната база - надвишавайки 100 пъти допустимата повърхност от 15 кв.м. и неведнъж височината от 3 м.). Значи ли това, че с подписите на министър и основен проектант се анулират закони и наредби ", написа още вицепремиерът.

Той акцентира, че петте заведения са категоризирани като нощни питейни заведения и заведения за хранене с подписа на Николина Ангелкова, а такива заведения се забранявало да има на пясъка.

" Разбирам кой и кое диктува отхвърли от наложителното унищожаване на обектите и прекъсването на достъпа и използването им посредством прекъсване на тока и водата. И в случай че първото (премахването) е противоречиво дали е обвързване на министерството или общината, то прекъсването на достъпа и използването на големи противозаконни заведения, построени без план, позволения за градеж и позволения за прилагане, си е работа на районното министерство и ДНСК ", добавя Симеонов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР