Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев коментира актуалната политическа обстановка в

...
Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев коментира актуалната политическа обстановка в
Коментари Харесай

Дончев гневно: Предлагаме високоскоростни влакове и технологии

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев разяснява настоящата политическа конюнктура в ефира на телевизия " Bulgaria on air ". " В Плана за възобновяване и резистентност няма асфалт. Има високоскоростни влакове и системи за сигурност в жп-сектора, " разяснява в предаването " Брюксел 1 " Дончев.

" Санирането е 16% от цената на Плана, само че са 90% от мненията по него, " сподели той във връзка рецензиите, че 2,2 млрд от средствата по Плана са заделени за саниране, " съобщи в предаването " Брюксел 1 " по Bulgaria ON AIR вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

" Срокът 30 април е значително инструктивен. Все още една трета от страните-членки нямат консистентна версия на проект, имат или обособени глави, или единствено конструкция, " разгласи Томислав Дончев.

" Крайният период, в който могат да бъдат внасяни националните проекти в Европейска комисия и да бъдат одобрявани е средата на 2022 година. Разбира се, България не трябва да се цели в сходен период. Дали проектът е импортиран в Европейска комисия? Той е импортиран още на 20 април. Дали България е поискала да започва процедурата по утвърждение от страна на Европейски Съюз и Съвета - към момента не.

По предложение на самата Европейска комисия - те предложиха, да използваме по най-хубавия метод идващите две седмици, да текат договаряния, да създадем редица значими разяснения, с цел да може когато пуснем проекта той да бъде утвърден от Европейска комисия и да нямаме непредвидени изненади, " разяснява вицепремирът в оставка.
" Планът за възобновяване и резистентност стартира да се създава при първия анонс, че ще има пакет от принадлежности на Европейския съюз - Next Generation EU. По него беше работено последните 8 месеца, това са екипи от всички министерства, институции, Националното съдружие на общините, Българска академия на науките, редица университети - 240 души бяха ангажирани в създаването на Плана.

Направихме всички старания, да бъдат направени публични съвещания, тъй като няма гаранция, че хората в държавната администрация владеят цялата истина и знаят всяка сфера в най-малки елементи ", сподели Дончев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР