Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че няма да става министър-председател и

...
Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че няма да става министър-председател и
Коментари Харесай

Дончев: Борисов трябва да е премиер, не аз

Вицепремиерът Томислав Дончев разгласи, че няма да става министър-председател и не познава депутата и медиен мандат Делян Пеевски, а хората с пари управляват медиите. Според него България ще влезе в " злокобна композиция от рецесии ".

" Правителството би трябвало да бъде управлявано от водача на партия, какъвто аз не съм. Това не е единствено техническа работа. Самата конституционна логичност допуска водачът на най-голямата политическа мощ - тази, която е спечелила изборите, който е убедил хората, че има правото да води, той да стане министър-председател. Дори в една объркана обстановка, даже в миг политическа рецесия, аз смятам, че това е замяна и не е почтено ", сподели той в изявление за БГНЕС в отговор на въпрос дали би оглавил държавното управление, в случай че министър председателят Бойко Борисов подаде оставка и да остане държавното управление, каквато поръчка даде министър председателят в сряда на колекция на ГЕРБ в София.

Дончев разгласи, че не би било почтено той да стане министър председател. Той добави, че от създалата се обстановка няма елементарен излаз.

" От една страна чуваме " Оставка ", в това число и под прозорците си. Няма да мерим броя на протестиращите, това е нечиста сделка. Дори и да са 10 души, в случай че имат някакви претенции, те са значими. Най-малкото, тъй като всяка вечер се рециклират в ефир, най-малкото. Обществото е разграничено, което е неоспорим факт. Нека не мерим коя половина е по-голяма, само че общественик, който го е грижа и за обществото, и за страната, не може да способства за разделянето. Една оставка на министър-председателя, оставка на държавното управление, евентуално би успокоила огромна част от публичните напрежения. От друга страна – за нас са дали своят вот 1 млн. души. Ние имаме 100 хиляди души членове. Те са срещу! Те смятат, че това е поддаване на напън. За следващ път, тъй като по силата на някаква странна историческа нужда това се случва за трети път ".

Той добави, че " най-важният мотив " за подаването на оставката на едно държавно управление е освен дали " подхожда на някаква политически стремежи и упования ", само че и дали би трябвало да прави работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР