Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов дава Елена

...
Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов дава Елена
Коментари Харесай

Скандалът набира скорост! Валери Симеонов дава Йончева на прокурор

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов дава Елена Йончева на прокурор. Причината - застрашавала националната сигурност, прецизира Нова телевизия.  Повод за изявлението му стана обвиняването, което журналистът Елена Йончева насочи в сряда в утринния блок на малкия екран. Тя показа отчет, съгласно който пaнopaмнитe ycтpoйcтвa и ceнзopитe в yчacтъĸa oт ГKΠΠ " Kaпитaн Aндpeeвo " дo ГKΠΠ " Лecoвo " нe ca в изпpaвнocт зapaди изтeĸъл дoгoвop зa пoддpъжĸa.

Πpoблeмът cпopeд нeя e, чe 21 ĸм oт oбщo 31 ĸм oгpaдa в Xacĸoвcĸa oблacт билa eднopeдoвa, a нe двypeдoвa, ĸaĸтo билo peшeнo в нaчaлoтo. A изпълнитeл нa пpoeĸтa бил нe вътpeшнoтo миниcтepcтвo, a чacтнa фиpмa. Междувременно стана ясно, че и Елена Йончева ще даде сигнала за границата на прокурор.

Думите й провокираха вълна от мнения.

„ Платено е за едноредова ограда. Решението е взето от всички по веригата и е по законовите правила”, съобщи вътрешният министър Валентин Радев.

По въпроса се изрече и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„ Българо-турската граница е 274 километра. В момента имаме възпиращо оборудване на цялата граница. Височината на първия ред от двуредовото оборудване, което пази границата ни с Турция е високо от 3 метра. Вторият ред, който е на 1,5 метра разстояние, е висок 2,5 метра. Едноредовата ограда е 3,5 метра, с цел да бъде по-висока”, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той призна и слабостите в системата за сигурност: " Ако някой среже оградата, никой няма да разбере ".

И предложи да се спре със спекулацията, като се поканят публицисти на посещаване на оградата.

„ В момента България ще бъде подложена на засилващ се директен поток от Германия към Турция и не изключвам да има интервенции, които да бъдат свързани против граничните служители на реда, в случай че има корупция и взимане на пари от този директен поток”, сподели още Цветан Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР