Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова и сръбският

...
Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова и сръбският
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова пита Сърбия за дълга на сръбските железници към БДЖ

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова и сръбският й сътрудник Расим Ляйч разискаха задълбочаването на икономическото съдействие сред България и Сърбия на среща в Ниш, заяви пресцентърът на Министерският съвет.

" Трябва да работим за надграждане на икономическото съдействие и да ускорим напъните за вложения в двете страни, " съобщи Николова.

Ляйч означи, че двете страни имат над 60 спогодби и би трябвало да продължат дейната работа в тази посока.

" Смятам, че комерсиалният продан има капацитет да се усили, тъй като са налице изискванията това да се случи ", уточни сръбският вицепремиер.

Двамата се договориха за организирането на взаимен бизнес конгрес , който да надгради постигнатите резултати от предходни сходни начинания. Те разискаха и опциите за обща поява на трети пазари, за привличане на външните вложители и увеличение на туристическия поток към района.

Вицепремиерът Николова повдигна въпроса за дълга на сръбските железници към " Холдинг БДЖ " ЕАД, който е близо 8 млн. евро . Ляйч отговори, че е осведомен с проблема и пое ангажимент да го сложи пред транспортния министър Зорана Михайлович.

По-късно в постройката на кметството, Николова организира среща с представители на бизнеса, която бе проведена от кмета на Ниш Дарко Булатович. Основна тематика на диалозите бе усилването на връзките сред представителите на дребния и междинния бизнес в Сърбия и България. На взаимна конференция дружно с Булатович, Николова разгласи, че партньорството в този бранш ще бъде измежду акцентите на идния бизнес конгрес.

В генералното консулство на страната ни в Ниш българският вицепремиер се срещна и с наши сънародници от културно-информационните центрове в Цариброд, Босилеград и Звонци. В срещата участваха и представители на българо-сръбските центрове в Зайчар, Враня и Ниш.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР