Вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов заяви, че не би се

Вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов заяви, че не би се ...

Пеканов няма да участва в проекта на Петков и Василев заради различни визии


Вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов заяви, че не би се присъединил към новия политически проект на доскорошните си колеги Кирил Петков и Асен Василев, защото имат различни визии за развитието на страната. Той уточни, че не е разговарял с тях двамата по този въпрос.

При участието си в сутрешния блок на Нова телевизия Атанас Пеканов беше попитан дали би участвал в проекта на Петков и Василев, на което отговори така:

"Не сме говорили по този въпрос до момента. Не бих проявил интерес да участвам в такъв проект. Считам, че най-важното са програмата и политиките за хората. Визиите ни според мен не съвпадат изцяло. Моето виждане е, че в момента живеем във време на доста сериозни интервенции в икономическия живот. Т.е. политиките на по-лекия икономически либерализъм на 90-те години, както иантикорупционната реторика не са достатъчни, за да тръгне страната ни по нов икономически път. В този смисъл може би визиите ни съвпадат."

Пеканов каза, че мерките срещу корупцията са важни, но трябва да се направи много повече и в сферата на върховенството на закона.