Вицепремиерът по ефективно управление в оставка Калина Константинова коментира актуалната

...
Вицепремиерът по ефективно управление в оставка Калина Константинова коментира актуалната
Коментари Харесай

Калина Константинова: Кабинетът беше свален, защото се справяше твърде добре с борбата с корупцията

Вицепремиерът по дейно ръководство в оставка Калина Константинова разяснява настоящата политическа конюнктура у нас в предаването „ Защо, господин министър? “.

" Този кабинет не беше свален, тъй като не се е оправи с битката, за която е основан. Кабинетът беше свален, тъй като се справяше прекомерно добре с битката с корупцията. Промяната стартира и занапред следва да продължи. Това, което видяхме като причини и претекстове във импортираното предложение за избор на съмнение, бяха извънредно странни ", съобщи тя.

„ Борбата с корупцията не е единствено битка за правдивост, тя е и битка с цел да можем да вършим вярното преразпределяне на средствата, които страната има. Вместо да изтичат по джобове и в корупционни схеми, те да могат да подкрепят хората, които най-вече имат потребност от тях “, добави тя.

По думите ѝ сега е извънредно основно да има работещ парламент, с цел да може страната да не изгуби милиарди по Плана за възобновяване, които са ни извънредно нужни. „ В икономическо отношение, макар всички рецесии, които понесохме през тези 6 месеца – Коронавирус рецесия, война, бежанска вълна, енергийна рецесия, световна инфлационна рецесия – съумяхме, съгласно знаците на страната и оценката на интернационалните рейтингови организации, да бъде положително. Това демонстрира, че претекстовете за вота на съмнение са извънредно и единствено политически “, съобщи още Константинова.

Вицепремиерът добави, че е забелязала, че пропукването в връзките в обединението се е случила по време на лидерските срещи.

„ Г-н Слави Трифонов, може би преди към два месеца спря изрично да беседва с премиера или който и да е от другите партии. Опитахме да бутаме дилемите, които бяха пред нас, само че поради обстоятелството, че те (ИТН) нямаха мандата да взимат решения и нямаха право да отстояват личното си мнение, беше ясно, че ще се стигне до този патов край “, изясни Константинова.

Тя отхвърли да е „ човек на ГЕРБ “, както преди дни се изрази ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР