Вицепремиерът Нинова и министър Гьоков подписаха наредба за осигуряването на

...
Вицепремиерът Нинова и министър Гьоков подписаха наредба за осигуряването на
Коментари Харесай

За пръв път от 1970 г. се актуализират условията на труд в черната и цветната металургия

Вицепремиерът Нинова и министър Гьоков подписаха разпоредба за обезпечаването на здравословни и безвредни условия на труд в черната и цветна металургия. Това се прави за първи път от 1970 година

Към момента на пускане на процедурата в производството на съществени метали (без леене на метали), броят на заетите лица е към 10 000 души. Произведената от тях продукция възлиза на 10 милиарда лева, което съставлява 12% от общата промишлена продукция в страната.

Металургичните производства имат характерни характерности (температурен режим, непрекъсваемост на процесите, работа с рискови субстанции, химикали и др.), което наложи да има добре създадени и ясно дефинирани правила за сигурност и здраве при работа.

Мерките са разрушени в детайли и детайлно във всеки бранш от промишлеността. А част от общите ограничения за здравословни и безвредни условия са:
Работещите са длъжни да употребяват предоставните им от работодателя персонални защитни средства и особено работно облекло, като топлозащитни работни дрехи, ударнозащитни обувки с топлоустойчиви подметки,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР