Вицепремиерът на Крим Виталий Нахлупин е задържан в Москва. По

...
Вицепремиерът на Крим Виталий Нахлупин е задържан в Москва. По
Коментари Харесай

Задържаха вицепремиера на Крим

Вицепремиерът на Крим Виталий Нахлупин е арестуван в Москва. По предварителни данни Нахлупин е арестуван поради рушвет, заяви Интерфакс.
Провеждат се следствени дейности във връзка с длъжностни лица и редица структури. Сред тях да държавните комитети на пътното стопанство и конкурентната политика на Крим, предприятията " Крименерго ", " Кримгазети. "
Властите оказват цялостно подпомагане на органите на реда, като дават всички нужни документи и информацията. Заинтересовани сме в установяването на истината, написа в своя Fаcebook профил министър-председателя на Крим. Сергей Аксьонов.
Той добави, че е уверен, че съдът ще изяснят и ще открият степента на виновност (или невинност) на всяко длъжностно лице.
" Искам да подчертая, че систематичната работа, ориентирана към изчистването на властта, към безкомпромисна битка с корупцията, която стартира в републиката по моя самодейност, ще продължи. Това е част от държавната политика. През последните години са уволнени и наказани или са разследвани десетки служители, включително и високопоставени ", сподели още Аксьонов.
По думите му в редица случаи наказателните каузи са стартирани въз основа на материали, предоставени от Комитета по противопоставяне на корупцията в република Крим.
" Неприкосновени няма и няма да има. Не е значимо кой е арестуван, а защо. Всеки, който е престъпил или има намерение на престъпи закона би трябвало да знае - наказването е неизбежно ", закани се Аксьонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР