Вицепремиерът на Косово и главен преговарящ на страната по диалога

...
Вицепремиерът на Косово и главен преговарящ на страната по диалога
Коментари Харесай

В Косово: Сърбия иска да вкара троянски кон

Вицепремиерът на Косово и основен договарящ на страната по разговора Косово–Сърбия Бесник Бислими съобщи, че настояването на Сърбия да бъде основан Съюз на сръбските общини (ССО) в Косово в никакъв случай не е било за локалните сърби в Косово да бъдат интегрирани, съобщи КосоваПрес, като се базира на обява на Бислими в обществените мрежи.

По думите на Бислими задачата на образуването на ССО е в Косово да бъде подложен „ троянски кон “, който да направи страната нефункционална.

„ Косово непрекъснато предупреждаваше интернационалната общественост за същинската цел на Сърбия да упорства за учредяване на Съюза на сръбските общини. Съюзът в никакъв случай не е имал за цел да интегрира локалните сърби в Косово, а (е) като троянски кон на Белград (с цел) да бъде направена страната нефункционална, като по този начин бива подготвян пътят за разделяне “, съобщи Бислими.

В поддръжка на изказванието си, че Сърбия приготвя разделяне в Косово, Бислими разгласява във Facebook „ безхартиен “ документ (т. е. съхраняван електронно – бел. ред.), направен от Сръбската академия на науките и изкуствата с дата 7 февруари 2023 година, с гриф „ за вътрешна приложимост “ и който „ предлага най-силното удостоверение досега за същинските цели на Сърбия зад настояването ѝ да бъде основан ССО в Косово “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Етикети: КосовоСърбия
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР