Вицепремиерът, министър на икономиката и лидер на БСП Корнелия Нинова ...

Вицепремиерът, министър на икономиката и лидер на БСП Корнелия Нинова

Нинова урежда оскандаления зъболекар доц. Йорданов да купува… зърно за държавния резерв

Вицепремиерът, министър на стопанската система и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова бърза да уреди със сладостен и рентабилен пост един от последните си доближени доцент Георги Йорданов в бранш, с който той професионално няма нищо общо, само че за сметка на това той е под шапката на друго ведомство, отпред на което стои социалист – Министерството на земеделието и храните, написа ПИК.

Става дума за „Врана“ ЕАД, където Нинова към този момент съвсем е уредила доцент Йорданов за член на Съвета на шефовете. Едноличен притежател на компанията е земеделското ведомство, ръководено от социалиста Иван Иванов. А управлението й бе заменено през юли предходната година по време на служебния кабинет на Стефан Янев, назначен от Румен Радев.

„Врана“ ЕАД с занимава с търговия на земеделска и животинска продукция, както и млечни артикули, а капиталът й е 3 млн. лв..

В края на март от земеделското ведомство реши, че „Врана“ ЕАД ще изкупуването на зърно за държавния запас. За задачата бяха гласувани 1,1 милиарда лв., с които да се изпълни държавният запас, както се похвали и Кирил Петков.

А в този момент измежду шефовете на това сдружение ще се озове и пловдивския ортодонт доцент Георги Йорданов, който обществено беше оскандален още през 2020 година и то от личната си щерка Десислава Йорданова. Причината за това стана подправената й тапия, с помощта на която работеше в Община Родопи в отдел „Образование“ в Пловдив като основен специалист „Здравеопазване и обществени дейности“. Тя беше издадена от името на ПУ „Паисий Хилендарски“, а по-късно анулирана от Медицинския университет.

По това време Десислава Йорданова беше и началник на партийната организация в регион „Западен“, а татко й – доцент Георги Йорданов, народен представител от Българска социалистическа партия. Но след абсурда с дипломата й повече не попадна в листите на столетницата.

Въпреки озлочестеното му име, зъболекарят цъфна като зам.-министър на опазването на здравето на Асена Сербезова в държавното управление на Кирил Петков. През март обаче той беше освободен от поста си, а претекстовете за това не са известни до ден сегашен.

Интересно е да се разбере какви претекстове ще посочат Корнелия Нинова, а надлежно и министърът от квотата на Българска социалистическа партия Иван Иванов за назначението на оскандаления пловдивски ортодонт в държавното сдружение „Врана“ ЕАД, което ще изкупува зърно за държавния запас.

При всички случаи ясно се вижда, че партиите в ръководещата коалиция ужасно бързат да уреждат протежетата си на сладки постове, за което непрестанно гърмят кавги, с ясното чувство, че дните им са преброени.

Източник: 7dnibulgaria.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg