Вицепремиерът Марияна Николова разпореди проверка на морски плаж "Смокиня".Инспекцията ще

Вицепремиерът Марияна Николова разпореди проверка на морски плаж "Смокиня".Инспекцията ще ...

Николова нареди проверка на плаж "Смокиня"


Вицепремиерът Марияна Николова разпореди проверка на морски плаж "Смокиня".

Инспекцията ще бъде направена след информация в общественото пространство за нарушаване на целостта на дюни на ивицата.
Още по темата12 апр 2021 17:301111 апр 2021 21:1522
Екип на ведомството ще проследи има ли и какви са нарушенията по крайбрежната ивица, както и дали има основание за налагане на санкция на концесионера.

Министерството на туризма води усилена комуникация с РИОСВ - Бургас, Басейнова дирекция "Черноморски район" и концесионерa по казуса. След като бъдат изяснени всички обстоятелства и бъдат проверени документите в тази връзка, ще бъде ясно дали има нарушения по Закона за Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), които да обуславят налагането на глоба.

Задължение на Министерството на туризма е да следи как се спазват договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година. Проверяват се и неохраняемите ивици. При установяване на нарушения и неспазване на законодателството ще се налагат безкомпромисни наказания, съобщиха от ведомството.

Министерството на туризма работи в сътрудничество с всички оторизирани институции и контролни органи и призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.

Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/ 90 46 833, както и на имейл [email protected]
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg