Вицепремиерът и вътрешен министър на Италия Матео Салвини се опитва

...
Вицепремиерът и вътрешен министър на Италия Матео Салвини се опитва
Коментари Харесай

Салвини се опитва да превърне Италия в най-важния ЕС партньор на САЩ

Вицепремиерът и вътрешен министър на Италия Матео Салвини се пробва да трансформира страната си в " главен сътрудник " на Съединени американски щати , отбелязва английското издание " Гардиън ". Той се среща през днешния ден с представители на администрацията на американския президент Доналд Тръмп във Вашингтон.

Салвини, който стартира да развива връзките си с Тръмп по време на предизборната му акция за президент, съобщи, че до момента в който други страни са " избрали разнообразни пътища ", Италия желае да се върне към това да бъде " най-важният сътрудник в континентална Европа за най-голямата западна народна власт ".

" И освен поради стопански и търговски ползи ", разяснява той пред публицисти, откакто дойде във Вашингтон, допълвайки: " Но също и поради общото виждане за света, за полезностите, за работата, за фамилията и за правата . "

Салвини се срещна с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и ще участва на гала по полагане на венци на гроба на незнайния боец в националното гробище в Арлингтън, преди да се срещне с вицепрезидента Майк Пенс в Белия дом.

Салвини, чиято крайнодясна партия " Лига " предлага плосък налог, ще се срещне и с Гроувър Норкуист, който е ръководител на придвижването " Американци за данъчна промяна ".

На въпрос за общата основа, споделяна с администрацията на Тръмп, Салвини показал: " Би било прекомерно елементарно да се каже следената имиграция и битката против ислямския тероризъм. Затова бих споделил тематиките за фискалната промяна, налозите, защитата и отбраната на националната стопанска система . Икономическите резултати (в САЩ) потвърждават правотата на Тръмп . "

Посещението идва на фона на изостреното напрежение сред Италия и Европейската комисия по отношение на големия държавен дълг на страната, както и на фона на раздора сред " Лига " и нейния съдружен сътрудник Движение " Пет звезди ". " Лига " се трансформира в най-голямата партия в Италия, откакто събра 34 на 100 от гласовете на изборите за Европейски парламент през май, като от ден на ден се приказва, че се задават и предварителни парламентарни избори.

Салвини от дълго време се възхищава на Тръмп , като театралничи за селфи с него по време на предизборната акция през 2016 година и показвайки шапка " Да създадем Америка велика още веднъж " на заден декор, до момента в който заснемаше благодарствено обръщение към последователите си след успеха на евроизборите.

" Очевидно е, че Салвини се приготвя да стане министър председател и по този начин, както всички министър председатели, които вървят в Съединени американски щати, се пробва да получи поддръжка ", разяснява Алфонсо Джордано, професор по политология в Университета " Луис " в Рим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР