Вицепремиерът и служебен министър на труда и социалната политика Лазар

...
Вицепремиерът и служебен министър на труда и социалната политика Лазар
Коментари Харесай

Над 3000 безработни ще могат да започнат работа по Националния план по заетостта

Вицепремиерът и длъжностен министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров утвърди заповед за обезпечаване на близо 5,7 млн. лв. по Националния проект за деяние по заетостта. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.
Допълнителни средства ще се насочат към стратегии и ограничения за претовареност и образование на хора от уязвимите групи на пазара на труда. Осигуряването на средствата ще даде опция 3097 безработни да стартират работа, а 257 души да бъдат включени в образования.
Преразпределението на финансовия запас беше утвърдено през днешния ден на съвещание на Националния съвет за поощряване на заетостта. Преобладаващата част от средствата ще се употребяват за включване в претовареност на младежи, дълготрайно безработни, хора с увреждания, безработни в предпенсионна възраст и хора с право на краткотрайна протекция.
По този метод общият брой на хората, които ще стартират работа по стратегии и ограничения на Националния проект за деяние по заетостта през 2022 година, ще доближи 25 051 души. Включените в образования ще се усилят до 10 743 души, се показва още в известието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР