Вицепремиерът и служебен министър на транспорта Христо Алексиев и служебният

...
Вицепремиерът и служебен министър на транспорта Христо Алексиев и служебният
Коментари Харесай

Министрите Христо Алексиев и Иван Шишков започнаха проверка на интерконектора с Гърция

Вицепремиерът и длъжностен министър на превоза Христо Алексиев и служебният министър на районното развиване Иван Шишков започнаха инспекция на интерконектора с Гърция от газоизмервателна станция „ Стара Загора “.

Двамата отхвърлиха всевъзможни мнения пред присъстващите публицисти. Газоизмервателна станция „ Стара Загора “ е първият обект от плануваната през днешния ден инспекция от министрите на интерконектора сред България и Гърция.

Кранът на интерконектора е отворен, азерският газ се чака да тръгне от Комотини по 183-километрово трасе с потенциал три милиарда кубически метра до Стара Загора. От средата на юни тръбите са запълнени с тестови количества природен газ.

Теодора Георгиева, българският шеф на компанията „ Ай Си Би Джи “, която е лицензирана като оператор на газопровода, преди месец разгласи, че са подготвени да изнасят за Молдова и Украйна. Заедно с нея на инспекцията през днешния ден участва за първи път и гръцкият представител Георгиус Сатлас.

В сдружението половината от акциите са на „ Български енергиен холдинг “ и гръцко-италианската компания „ Посейдон “, в която са акционери италианската „ Едисон “ и гръцката „ ДЕПА “.

По-късно през днешния ден министрите ще посетят и други сектори от трасето на интерконектора.

Източник Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР