Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на
Коментари Харесай

Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Африка

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува на публично посещаване в Ангола и Намибия в интервала 13-15 ноември 2019 година

В рамките на визитата на 13 ноември Екатерина Захариева ще се срещне с президента на Република Намибия Хадж Джайнгъб, както и със заместител министър-председателя и министър на външните работи Нетумбо Нанди-Ндаитва. В Ангола на 15 ноември министър Захариева ще бъде призната от министъра на външните работи Мануел Домингош Аугушто за диалог на четири очи и пленарни диалози сред делегациите.

Основна цел на визитата е да се придаде нов подтик на връзките и съдействието на България с страните от Африка на юг от Сахара. България има обичайно положителни връзки със страните от Африка, като възобновяването и развиването на връзките с тях са един от главните външнополитически цели на страната ни.

Екатеринa Захариева дойде в Германия за честванията на 30 година от рухването на Берлинската стена

За първата половина на 2019 година взаимната търговия с Намибия включва единствено български експорт – медни руди и техни концентрати, електрически батерии, биологични артикули, на обща стойност 84,3 млн. $. За първите 6 месеца на 2019 година българският експорт за Ангола възлиза на 0,8 млн. $, а вносът – 3,8 млн. $. В момента България внася от Ангола рафинирана мед и необработени медни сплави, а изнася артикули от химическата, автомобилната, леката индустрия.

Външнотърговските връзки на България с района са част от общата комерсиална политика и политиката за съдействие за развиване на Европейски Съюз по отношение на страните от Африка на юг от Сахара, в чието образуване страната ни взе участие интензивно.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР