Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева участва в

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева участва в
Коментари Харесай

ООН иска да прекъсне финансирането на групировки в Либия

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева взе участие в Ню Йорк в среща на първите дипломати от Европейския съюз, на която изслушаха с пециалните пратеници на Организация на обединените нации за Либия и Сирия . Захариева е част от българската делегация за Общото заседание на Организация на обединените нации , водена от премиера Борисов.

Гасан Саламе, специфичен делегат на Организация на обединените нации за Либия , във видеоконферентна връзка от Триполи осведоми министрите за несигурната конюнктура в страната след въоръжените набези в либийската столица, в нарушаване на съглашението за преустановяване на огъня, подписано от 18 групировки на 4 септември.

 Вече 96 починали при сраженията в Триполи
Вече 96 починали при сраженията в Триполи

Сред починалите има и цивилни

Необходими са ограничения за спиране на финансирането на тези обединения , които са по-добре оборудвани от държавните сили на реда. Три са главните източници на такова финансиране: незаконен експорт на субсидирано гориво, спекулации с разликата сред пазарния и формалния курс на либийската валута и надзор върху главните предприятия и инфраструктурни обекти.

В момента в Либия по разнообразни данни има към 700 000 емигранти , с изключение на трийсетте хиляди в лагерите за бежанци. При обикновено действие на либийската държавност и стопанска система, това число дава отговор на потребностите от работна ръка в страната.

 Организация на обединените нации вижда момента на истината за политическия развой в Сирия
Организация на обединените нации вижда момента на истината за политическия развой в Сирия

Де Мистура беседва с Русия, Турция и Иран, и настрана със Съединени американски щати и Саудитска Арабия

Според Стафан де Мистура, специфичен делегат на Организация на обединените нации за Сирия, в провинция Идлиб са ситуирани към 10 000 терористи , само че и близо три милиона почтени жители, които разчитат на протекция от интернационалната общественост.

Октомври ще е основен интервал на тестване както за бъдещето на Идлиб, по този начин и за основаването на така наречен конституционна комисия , която да одобри разпоредбите за политически преход.

 Оттеглянето на Асад било въпрос на време
Оттеглянето на Асад било въпрос на време

Представителят на Съединени американски щати Ники Хейли с сериозен коментар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР