Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще ръководи

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще ръководи
Коментари Харесай

Захариева води родната делегация на срещата за възпоменание на Холокоста

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще управлява българската делегация по време на първата Министерска среща на държавите-членки на Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ) в Брюксел на 19 януари 2020 година Домакини на събитието са МАВХ и държавното управление на Люксембург.

В рамките на срещата министри и високопоставени представители на 35 страни, както и ръководители на разнообразни интернационалните организации, ще препотвърдят уговорката си за битка с антисемитизма и други форми на дискриминация, както и за запазване на историческата памет за Холокоста. Очаква се участниците да одобряват декларация във връзка 75 години от освобождението на нацисткия концлагер Аушвиц-Биркенау в Полша.

МАВХ е обединяване на държавни управления и специалисти за подсилване и поощряване на образованието, възпоменанието и проучването на Холокоста и за поддържане на уговорките към Декларацията от Стокхолм от 2000 година МАВХ играе водеща роля в битката против антисемитизма и други форми на дискриминация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР