Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме
Коментари Харесай

Захариева ще приеме министъра на външните работи на Словакия Мирослав Лайчак

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще одобри министъра на външните работи и европейските въпроси на Словашката република Мирослав Лайчак в Министерство на външните работи на 24 октомври 2019 година, който идва на публично посещаване у нас.

Екатерина Захариева ще се срещне със словашкия си сътрудник за диалог на четири очи в 14.00 ч., в 14:30 ч. ще се състоят пленарни диалози сред двете делегации. В 15:15 ч. ще се състои гала по сключване на меморандум за съгласие в региона на интернационалното съдействие за развиване сред Министерството на външните работи на Република България и Министерството на външните работи и европейските въпроси на Словашката република. В 15:30 двамата министри ще създадат изказване пред медиите.

България и Словакия поддържат деен разговор, учреден на историческите връзки сред двата народа, споделените полезности и партньорството в Европейски Съюз и НАТО. Интензивно се развива и търговско-икономическото съдействие сред двете страни – за 2018 година стокообменът възлиза на 610,98 млн. евро, а за първите шест месеца на 2019 година е 372,79 млн. евро, като бележи растеж с 25.1 на 100 в съпоставяне със същия интервал на миналата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР