Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие ръководството

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие ръководството
Коментари Харесай

Захариева: Външната ни политика трябва да има икономическа насоченост

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри управлението на Асоциацията на почетните консули, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

На срещата министър Захариева разиска опциите за взаимна работа в областта на интернационалните и стопански връзки на страната ни.,,Българската външна политика би трябвало да бъде стопански ориентирана. На всички заминаващи посланици споделям, че стопанската система на страната ни е топ приоритет. България би трябвало да бъде добре. Това може да става посредством просвета и туризъм, което би асъдействало за развиването на българския бизнес‘‘, акцентира външният ни министър.

Екатерина Захариева уточни, че Министерството на външните работи интензивно за възстановяване на визовите услуги, с цел да не страда българският бизнес.,,Разширяваме визовите центрове в Русия на над 50, в Китай – на над 15, в Индия от март ще имаме изнесени визови центрове, за Виетнам са в ход договаряния сега “, уточни министърът.

Екатерина Захариева осведоми управлението на Асоциацията на почетните консули, че по самодейност на министерството през октомври ще бъде проведена среща на всички почетни консули, представляващи България по света. Подобен конгрес би съдействал за привличане на вложения към България.,, Смятам, че почетните консули могат да правят чудесна работа и го вършат. Благодарна съм на доста почетни консули за подпомагането на развиването на българския бизнес “, акцентира министър Захариева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР