Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие по

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие по
Коментари Харесай

Буяр Османи изненадващо поиска и проведе среща със Захариева

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри по негова молба външния министър на Република Северна Македония Буяр Османи, който пътува директно през България. Това заяви пресцентърът на Министерството на външните работи.

По време на неофициалната им среща са били разисквани двустранните връзки, европейската вероятност на Република Северна Македония и провокациите, пред които сме изправени по време на пандемията от Ковид-19.

Захариева е удостоверила кардиналната ни поддръжка за европейската интеграция на нашата югозападна съседка, при осъществяване на съответните условия. Двамата министри са създали обзор на взаимната работа по осъществяване на отговорностите от Договора за другарство от 2017 година и са разискали идното привикване на междуправителствената конференция, която ще заседава, когато двете страни одобрят плана на протокол.

От българска страна е обърнато внимание, че според Договора от 2017 година бъдещо съвещание на Съвместната междуправителствена комисия следва да направи цялостен обзор на осъществяването на Договора, да одобри годишен отчет за работата на Смесената мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителни въпроси и да уточни съответни бъдещи дейности за съдействие.

Министрите са изразили удовлетворение от градивния звук, в който се водят диалозите посред им и сред дипломатите от двете министерства, и са разискали работата по съответни планове, които ще подобрят свързаността сред двете страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР