Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие днес

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие днес
Коментари Харесай

Mинистър Захариева прие заместник-министъра на външните работи на Иран

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри през днешния ден заместник-министъра на външните работи на Ислямска република Иран доктор Сейед Аббас Арагчи, с който разиска двустранните връзки и настоящи тематики от интернационалния дневен ред.

Събеседниците показаха продължаващите над 120 години публични връзки сред двете страни като знак за трайните връзки сред България и Иран. Министър Захариева означи развиването на политическия разговор на високо ниво и напомни за визитата на премиера Бойко Борисов в Техеран през 2016 година

„ Сега би трябвало да се възползваме от насъбраната инерция в връзките ни. Провеждането на политически съвещания е добра опция и значим механизъм за разискване на всички въпроси от съвместен интерес, както и на други настоящи тематики “, съобщи министър Захариева.

Иранският посланик се съгласи и си пожела двете страни да трансфорат другите провокации във благоприятни условия.

В хода на диалога министър Захариева удостовери позицията на Европейски Съюз, подкрепяна и от България, по съглашението по отношение на нуклеарната стратегия на Иран и Съвместния изчерпателен проект за деяние.

Аббас Арагчи изрази вяра, че Европейски Съюз ще следва поетите по силата на Плана задължения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР