Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева представи възможностите

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева представи възможностите
Коментари Харесай

Не е виц: България учи Намибия на иновации

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева показа опциите за бизнес сред Намибия и България пред представители на държавното управление на африканската страна.

В рамките на своето двудневно публично посещаване и след срещите си с президента Хаге Готфрид Гейнгоб и министър-председателя Сара Кугуингелуа, българският първи посланик организира обстойни съвещания със своя сътрудник - вицепремиера и министър на интернационалните връзки и съдействието госпожа Нетумбо Нанди-Ндаитва, в които се включиха от намибийски страна още министърът на финансите, на околната среда и туризма, на икономическото обмисляне, зам.-министърът на висшето обучение, образованието и нововъведенията, зам.-министърът на вътрешните работи и миграцията.

“Голяма чест за мен е да съм първият външен министър на България, посетил вашата страна. Земеделието, хранителната индустрия и фармацевтичната промишленост, в това число производството на медикаменти за ветеринарната медицина, са измежду секторите, в които може да си партнираме”, сподели Захариева. Тя посочи, че връзките ни имат капацитет и в енергетиката - защото България към този момент е натрупала огромна експертиза във възобновимите енергийни източници, които Намибия също има проекти да експлоатира дейно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР