Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева откри новото

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева откри новото
Коментари Харесай

Захариева откри новото ни консулство в Барселона

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева откри новото Генерално консулство на България в Барселона, Кралство Испания. Генерален консул ще бъде Цветелин Цолов, който до момента ръководеше Генералното консулство във Валенсия.

" Радвам се, че за две години като външен министър съумях да открия две нови посолства и две нови консулства. Свърши времето, когато България закриваше задачите си ", съобщи Захариева.

 Новото ни консулство в Барселона към този момент е налично за жители
Новото ни консулство в Барселона към този момент е налично за жители

Предоставянето на услуги ще става единствено посредством непокътнат час

По данни на външният министър в консулския окръг живеят близо 16 000 българи. Захариева уточни, че с разкриването на новото консулство ще бъдат спестени доста финансови и времеви неудобства за сънародниците ни. Ще се усилят и опциите на страната ни да оказва помощ на изпаднали в неволя български туристи, студенти или краткотрайно пребиваващи в Испания.

Захариева посочи, че туристическият поток от България към тази част на Испания се усилва - за четири години растежът е с близо 80%. Тя добави и че една четвърт от стокообмена ни с Испания е с компании със седалище в Каталуния.

На церемонията по откриването на консулството Захариева връчи и първия подготвен документ - персонална карта.

Новото Генерално консулство на България в Барселона отвори порти на 10 септември тази година. То ще даде по-лесен достъп до консулски услуги, като подаване на заявление за издаване на български документи за идентичност, осъществяване на нотариални заверки на пълномощни и заявления, както и приемане на актове за гражданско положение.
 Откриваме консулство в Барселона
Откриваме консулство в Барселона

11 239 души, или 9% от цялата българска диаспора в Испания, са в Каталуния
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР