Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът
Коментари Харесай

България е против приемане на мигранти директно от корабите

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на вътрешните работи Младен Маринов участваха в неофициална среща на външните и вътрешните министри от Европейски Съюз и Шенген в Париж, отдадена на настоящите проблеми на миграцията в Средиземноморието.

Срещата се провежда по покана на френския външен и вътрешен министър - Жан-Ив льо Дриан и Кристоф Кастанер. Вицепремиерът Захариева уточни, че краткотрайните ограничения не могат да предложат трайни решения и се застъпи за нуждата от непрекъснат механизъм, който да обгръща както морските, по този начин и сухопътните граници. Тя съобщи, че приветства напъните и прагматичния метод на Финландското председателство на Съвета на Европейски Съюз в търсене в изцяло и стабилно европейско решение. Тя посочи, че следва да продължат напъните за дейно осъществяване на споразуменията за реадмисия с трети страни и договаряне на нови.

Ако желаеме да предотвратим незаконните влизания в Европейски Съюз е нужна усилена работа с всички страни по маршрута и то във всички области, сподели още Захариева и посочи, че не трябва да се слага акцент единствено върху натиска в Централното Средиземноморие, само че и да се обърне внимание на Източното Средиземноморие, където главният приток е от жители на Афганистан, Ирак и Сирия. Ключов детайл е салдото сред отговорност и взаимност или казано по различен метод справедливото шерване на тежестите, сподели Захариева, представена от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР