Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще участва в Съвета Външни работи в Люксембург

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на посещаване в Люксембург, където ще взе участие в съвещанието на Съвета „ Външни работи “ (СВнР), оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Сред главните тематики на срещата са обстановката в Сирия и военната интервенция, подхваната от Турция там, както и напрежението в Източното Средиземноморие по отношение на новите сондажни действия на Турция. Външните министри от Европейски Съюз ще проведат работен обяд с министъра на външните работи на Украйна Вадим Пристайко. Очаква се на него да бъдат разисквани връзките сред Европейския съюз и Украйна, която е една от водещите страни в самодейността „ Източно партньорство “.

Ще бъдат дискутирани опциите за усилване на политическото доближаване и икономическата интеграция на страната с Европейски Съюз в сходство със Споразумението за асоцииране, както и напъните за урегулиране на обстановката в Донбас. Външните министри ще участват и на прощална вечеря с Върховния представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, чийто мандат изтича в края на октомври 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР