Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина пристигна от Одеса

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина пристигна от Одеса
Коментари Харесай

Захариева ще участва в заседанието на Съвета „Външни работи”

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина дойде от Одеса в Брюксел, където ще взе участие в съвещанието на Съвета „ Външни работи ”  утре (21.09.20 г.). На неофициална работна закуска министрите на външните работи от Европейския съюз (ЕС) ще беседват със Светлана Тихановская - опозиционния претендент за президент на Беларус, която сега наложително обитава в Литва.
След това, министрите ще обсъдят настоящата конюнктура в Беларус след президентските избори. Очаква се висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел да осведоми за идващите стъпки по осъществяването на повсеместен обзор на връзките на Европейски Съюз с Беларус. В дневния ред на СВнР са и развиването на политическата обстановка в Либия, връзките Европейски Съюз - Африканския съюз. Жозеп Борел ще даде информация, в това число по настоящите развития на обстановката в Тунис, Ливан, връзките на Европейски Съюз с Турция в подтекста на обстановката в Източното Средиземноморие, връзките на Европейски Съюз с Русия в подтекста на отравянето на Алексей Навални.
 Захариева: Възнамеряваме да увеличим броя на стипендиите за младежи от Украйна Захариева: Възнамеряваме да увеличим броя на стипендиите за младежи от Украйна
“Прекланям се пред Вашия дух, с помощта на който съхранихте българските обичаи толкоз време. Благодарение на вас успяхме н...
В рамките на неофициален обяд външните министри ще дискутират целите в развиването на връзките с сътрудниците от Южното съседство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР