Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с археолога

...
Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с археолога
Коментари Харесай

Николова проведе среща с археолога проф. Николай Овчаров

Вицепремиерът и министър на туризма организира работна среща с археолога проф. Николай Овчаров.

Основен фокус на полемиката бе опцията за взаимни начинания за разпространение на културно-историческия туризъм и археологическите обекти у нас. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

"Правителството отпусна 1,8 милиона лв. за 6 значими археологически обекта в страната. Правителството на министър-председателя Бойко Борисов продължава да поддържа развиването на археологията в България ", уточни вицепремиерът.



Тя добави, че имаме неповторими културно-исторически обекти с голям капацитет и кабинетът ще продължи да подкрепя тяхното развиване. По думите й в последните години се е направило извънредно доста за археологията, а това безспорно ще даде подтик на вътрешния туризъм, който има изключително значимо значение за развиването на България като целогодишна туристическа дестинация.

Вицепремиерът посочи, че през годините бяха отделени много средства и за възстановяване на културни монументи, и акцентира, че всеки един лев, обособен за археология, монументи и реституция, е директна помощ за българския туризъм.

"Хората желаят да посещават разнообразни места и да научават за нови забележителности ", добави министър Николова и посочи, че експертизата на професора ще способства за популяризирането на най-интересните обекти от разнообразни дестинации навътре в страната.

"Пътуванията за културно-исторически туризъм бяха съществени през миналата година и демонстрираха, че са основни за целия бранш ", разяснява проф. Овчаров.

Според него би трябвало да се обърне още по-сериозно внимание на популяризирането му, тъй като има огромен капацитет за развиване, който ще се отрази позитивно на целия бранш. Професорът изрази подготвеност за взаимна работа с Министерството на туризма, като уточни, че ще поддържа начинания, които ще допринесат за привличане на още повече гости към археологическите, културните и историческите благосъстояния на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР