Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна Николова е родена

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна Николова е родена
Коментари Харесай

Николова на спешна среща с представителите на германските туроператори у нас

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова  Марияна Николова Марияна Николова е родена на 16 септември 1975 година Завършила е „ Публична администрация и организира незабавна среща с представителите на немските туроператори у нас, откакто немските управляващи издадоха предизвестия за пътешестване за областите Благоевград, Добрич и Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството.

"Няма да позволи в нито едно място за настаняване – нито по Черноморието, нито навътре в страната, да не се съблюдават ограниченията за сигурност, сподели министър Николова по време на полемиката в к.к. Златни пясъци.



Сега е моментът да ги притеглим с това, че сме сигурна дестинация, те да останат удовлетворени от нас, с цел да могат да се върнат следващата година, когато сезонът също се чака да бъде тежък. В мое лице имате цялостна поддръжка и знам, че дружно ще дадем най-хубавото от себе си ", заяви министър Николова.

Министър Николова срещна присъстващите с подхванатите от нея ограничения по отношение на издадените предизвестия за пътешестване. Тя посочи, че още на 7 август е изпратила писмо до Министерство на външните работи, за предприемане на бърза реакция на висше дипломатическо равнище и за отбрана на българската национална позиция. Те би трябвало да бъдат сигурни, че случаите в старческите домове не рефлектират в курортите, безапелационна бе тя.



По време на диалозите бе разисквана и опцията да се подсигурява пряк трансфер на туристопотока към мястото за настаняване, за понижаване на физическите контакти и безвредно напредване на гостите.

Вицепремиерът и туроператорите разясниха излъчения репортаж от к.к. Златни пясъци, в който по време на проведени занимания в нощни питейни заведения навън не са спазвани въведените от българските управляващи противоепидемични ограничения. "Ще създадем всичко допустимо да противодействаме на всички черни реклами, тъй като от частни случаи не можем да вадим обща картина за страната ", посочи вицепремиерът.



Тя цитира данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), които демонстрират, че от 1 юни 2020 година до 6 август 2020 година пренощувалите немски туристи в местата за настаняване в цялата страна са малко над 34 хиляди, като максимален брой са отседнали в Златни пясъци - 7 721, Слънчев бряг - 7 490, Албена - 2 581, София - 1 921, Варна - 1 875.

Според статистиката от началото на годината до 6 август 2020 година пренощувалите жители на Германия у нас в места за настаняване са над 48 хиляди Също по този начин за интервала януари – юни 2020 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт са регистрирани над 38 756 визити немски туристи, което е спад от 82,5%.

Присъстващите прецизираха, че те имат вяра на казаното от министъра и че не е ужасно човек да бъде на отмора в България. Те предложиха да бъде основан отчет за ситуацията съответно в курортите към Варна и да се предложат съответни ограничения. Трябва да убедим хората, че разпространяването в област Варна и Добрич е клъстерно и по-конкретно в старешки домове, разясниха туроператорите. Според тях е потребност незабавна реакция, тъй като в противоположен случай ще стартира затваряне на хотели.

Друго предложение бе да се промени методологията за отчитане на случаите с COVID-19. Туроператорите показаха терзания, че немският жител има вяра на формалните данни от институциите и че до момента в който се афишират сходни числа, няма да има позитивен резултат за бранша. От своя страна министър Николова отговори, че ще инициира диалози с Министерството на здравеопазването, тъй че да се акцентира на обстоятелството, че България е с най-ниска смътност от ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР