Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова започва проверки на

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова започва проверки на
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова започва проверки на зимните комплекси за готовността за предстоящия сезон

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова стартира инспекции на зимните комплекси за готовността за идния сезон. По време на инспекциите на място тя ще следи дали се вкарват и съблюдават единните противоепидемични ограничения и инструкции за работа. Те бяха одобрени взаимно със здравните управляващи и въведени със заповед на министър Николова.

Спазването на санитарно хигиеничните наставления е едно от основните условия страната ни да резервира зеления щемпел за сигурност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), публикуван от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). Той подсигурява, че България е безвредна дестинация и съблюдава прецизно противоепидемичните ограничения.



По време на инспекцията в Боровец министърът персонално се увери дали обектите в курорта обособяват карантинни стаи и места, в които да се настаняват при положение на нужда туристи.

В момента във всички зимни курорти се прави профилактика на местата за настаняване и изхранване на туристите.



Проверките започнаха от места за настаняване и спортни уреди в курорта Боровец, като следва такива да бъдат осъществени и в други зимни комплекси и дестинации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР