Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разпореди проверка на

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разпореди проверка на
Коментари Харесай

Марияна Николова разпореди проверка на плаж Смокиня

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разпореди инспекция на морски плаж " Смокиня “. Инспекцията се подхваща след информация в публичното пространство за нарушение на целостта на дюни на линията. Екип на ведомството ще наблюдава има ли и какви са нарушаванията по крайбрежната линия, както и дали има съображение за налагане на глоба на концесионера.

Министерството на туризма води усилена връзка с Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, Басейнова дирекция " Черноморски регион “ и концесионерa по проблема. След като бъдат изяснени всички условия и бъдат тествани документите в тази връзка, ще бъде ясно дали има нарушавания по Закона за Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), които да обуславят налагането на санкция.

Задължение на Министерството на туризма е да следи по какъв начин се съблюдават договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година. Проверяват се и неохраняемите линии. При определяне на нарушавания и неспазване на законодателството ще се постановат безкомпромисни санкции.

Министерството на туризма работи в съдействие с всички оторизирани институции и контролни органи и приканва навреме да бъде осведомено при всевъзможни подозрения за осъществяване на непозволени дейности на територията на морските плажове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР