Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с Н.Пр.

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с Н.Пр.
Коментари Харесай

България има голям потенциал за развитие на различни видове нишов туризъм

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова беседва с Н.Пр. Халид Ибрахим Емара, ексклузивен и пълномощен дипломат на Египет в България. Двамата разискаха хрумвания и съответни начинания за поощряване на туристопотока сред страните си и развиването на взаимното съдействие.

Министър Николова съобщи, че България отдава огромно значение на положителните връзки с Египет в региона на туризма, защото страната е предпочитан туристически пазар и сътрудник на България.

Тя добави, че през 2019 година е маркиран растеж от 19% в броя туристически визити на египетски жители в България, а също по този начин и 16,2 на 100 нарастване в пътуванията на българи в Египет.

Вицепремиерът сподели на посланика още, че България има доста огромен капацитет за развиване на разнообразни типове нишов туризъм през четирите сезона на годината, което би могло да съставлява интерес за египетските туристи. "Не на последно място, бих желала да Ви уверя, че в изискванията на продължаващата пандемия от ковид ние поставяме всички нужни ограничения за обезпечаване сигурността и здравето на всички наши посетители ", безапелационна бе Николова.

От своя страна Н.Пр. Халид Ибрахим Емара разяснява, че би трябвало доста деликатно да се преглеждат икономическите отраженията, които нанесе COVID-19 върху туризма, а и върху цялата стопанска система. "В Египет се опитваме да балансираме здравните ограничения и да задържим стопанската система в положително положение ", заяви той. И добави, че на пандемията от ковид би трябвало да се гледа като на нова опция за развиване.

По време на срещата бе дискутирана и опцията за образуване на срещи сред туроператори, работещи на двата пазара.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР