Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова провери места за

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова провери места за
Коментари Харесай

Марияна Николова провери обекти в курорта Пампорово за спазване на противоепидемичните мерки

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ревизира места за настаняване и ски зоната в курорта Пампорово. Тя се увери персонално в прецизното съблюдаване на антиковид ограниченията в местата за настаняване и спортните уреди в ски зоната. Искам да подчертая, че контролът ще е праволинеен, значимо е всички - и представителите на бизнеса, и туристите, съзнателно да извършват предписанията за отбрана на живота и здравето, уточни вицепремиерът.
Министърът съобщи, че туристическият отрасъл най-вече пострада от пандемията и се надява у нас да имам ски сезон, само че е от основно значение той да бъде обезопасен. Тя съобщи, че сега резервациите са към 30%, което значи, че спадът е близо 70 на 100. Имаме отвод на резервациите от Англия, както и ограничавания при пътуването от и до там, осведоми вицепремиерът. По думите ѝ тази година няма да разчитаме на задграничните туристи, а на вътрешния туризъм и балканските страни, защото те употребяват самостоятелен превоз и ще могат да стигнат до нашите курорти.
Ако осигурим нужното успокоение, имам вяра, че всички ще дойдат в планината, тъй като тя дава и закаляване, от което всички ние се нуждаем сега, акцентира министър Николова. Според нея браншът ще се възвръща най-малко 2 години, само че за новото начало ще приказваме към май-юни, защото всички разчитаме на имунизацията. Очакваме доставката в края на месеца и това ще докара до утешение дотолкоз, че рестартът в туризма ще е нужен.
По информация на сектора един от проблемите, който се обрисува на пистите поради неработещите заведения, е неналичието на тоалетни. Министърът разяснява, че от 2 дни се работи по тази тематика с управлението на курорта за отстраняването му. Обсъждаме и опцията да сложим химически тоалетни, както и да се откри различен метод в някои от обектите, които да бъдат отворени за такива цели, разясни вицепремиерът.
Относно опцията заведенията за хранене да работят с по-дълго работно време на Нова година министърът изясни, че се следи обстановката всекидневно и се разискват разнообразни благоприятни условия, само че най-важни са животът и здравето на хората. Благодаря на щаба, здравните управляващи и здравния министър, че въпреки всичко се даде тази глътка въздух и предлагането на сектора за допускане гостите на хотелите да се изхранват до 22 часа, съобщи вицепремиерът. Тя акцентира, че това не е за да се провеждат групови празненства. Има опция след това да се довършват празненствата самостоятелно по стаите в фамилна атмосфера по двама-трима души, както е на всички места в Европа, разяснява още министърът.
По време на инспекциите от бе съпроводена от кмета на Чепеларе Боран Хаджиев и Мариян Беляков, изпълнителен шеф на „ Пампорово " АД.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР